"Ik vind jouw brokjes veel lekkerder"
"Oh? Nou, ik vind juist die van jou lekkerder"
"Zullen we dan ruilen?"
"Ja, lijkt me een prima idee"
En zo staat Timber dus te genieten van de seniorenbrokjes van Tessy en staat Tessy te smikkelen van het blaasgruisdieet van Timber.... Rare beesten die katten!
Timber moet natuurlijk niet teveel van het verkeerde voer hebben, omdat hij dan misschien weer last krijgt van blaasgruis. Maar af en toe een beetje is niet zo erg. Ik haal het voer van Tessy echter meestal weg, omdat hij toch al de neiging heeft te dik te worden.
Voor Tessy vraag ik me af wat het precies uitmaakt. In ieder geval is ze nogal stijfkoppig (wat heet... zéééér stijfkoppig!). Recent heeft ze bedacht dat ze haar eigen brokjes NIET meer wil en ze eet ze dan ook bijna niet meer. En dan kun je haar dus simpelweg dood-hongeren, want madam gaat echt niet om!
Nou was ze al vrij mager, dus als ze dan wat eet, ook al is het niet haar eigen voer, dan heb ik zoiets van: OK, doe dat dan maar. Ik heb ook nog wat andere brokjes die ze allebei 's avonds krijgen. Daar geef ik Tessy nu wat meer van. Die vindt ze wel lekker en ze is ondertussen wel wat aangekomen (ook door het eten van Timber's dieetvoer), dus het doet haar goed. Tja, ruim 17 jaar is een hele leeftijd. Ze was de laatste tijd zo knokig en broos... nu is ze weer wat steviger en dat is goed. Dan maar van elkaars eten snoepen en een beetje wat ander voer dan normaal...
Maar het blijven eigenwijze beesten, die katten...
vrijdag 23 juli 2010
zaterdag 10 juli 2010
Waar zou hij dát geleerd hebben ?!...
Ik heb twee Maine Coon katten: Tessy (ex-poes, 17 jaar) en Timber (ex-kater, 7 jaar). Timber is op een flat geboren en is bij mij ook nooit buiten geweest tot enkele weken geleden. Toen heb ik mijn tuintje kat-dicht gemaakt en nu mogen de katten af en toe naar buiten. Ondertussen is Timber een aantal keren in de tuin geweest en vindt dat erg leuk.
Maar in mijn ogen blijft het een binnenkat, die wat buiten mag lopen. Verder is hij nogal lui van aard, dus meer dan een beetje rondhangen in de tuin verwacht ik niet van hem.
Vandaag was ik wat aan het rommelen in de tuin, toen ik hem ineens een duik zag nemen. Dit werd gevolgd door hoog gepiep... Hij had een muis gevangen! En dat niet alleen! Zonder enige aarzeling beet hij het beestje dood en vrat hem op! En dat voor een kat die geen blikvoer en geen compleet vers vlees eet, maar alleen brokjes wil... Ik stond perplex!
Zou hij dan ergens in zijn luie huiskattenlijf nog een oer-katten-instinct hebben?
woensdag 7 juli 2010
Ze kent écht alles nog!
In 2007 heb ik met Dasha G&G2-examen gedaan. Ze was er eigenlijk nog niet helemaal klaar voor, maar ik wilde een gokje wagen. Ze zou kort daarop een nestje krijgen en dan vind ik dat wel leuk staan in het rijtje credits. Ze haalde het niet, hetgeen niet echt een verrassing was. Het was immers een gokje en Dasha kan heel slecht tegen examen- of wedstrijd-druk. In datzelfde jaar ben ik ook gestopt met wedstrijden, omdat ze er als een geslagen hond bij liep. Daar werd niemand blij van dus, stoppen was de enige juiste optie. Ik heb nog wel korte tijd doorgetraind, omdat ze dat wel leuk vond (vooral de worst dan...). Maar toen veranderde de groepsindeling bij de hondenschool waar ik toen liep. Het toch al kleine veldje werd nog drukker en het werd voor Dasha te chaotisch. Dat trok ze niet, dus ben ik helemaal met G&G gestopt en heb haar volledig op het speuren gezet. Haar G&G-startlicentie heb ik niet verlengd.
Recent wilde een collega-trainster een lesje met mij meelopen en omdat ze geen hond had, mocht ze Dasha lenen. Dasha vond het geweldig, scoorde lekker worst en deed het prima. Toen de terug-plaats kwam zei ik tegen mijn collega-trainster: "ze heeft het in geen 3 jaar gedaan, dus ik weet niet of ze het nog weet". Nou, ze wist het dus prima! Zonder enige aarzeling voerde ze de oefening volledig correct uit. Uit nieuwsgierigheid liet ik haar nog wat dingen doen en dat ging allemaal vlekkeloos: hoog-apport, metaal-apport, volgen met zit, volgen met af. Ongelofelijk!
Gisteren en vandaag heb ik het nog even verder getest. Dasha kent dus écht alle oefeningen van de G&G2 nog op precies hetzelfde niveau als destijds ten tijde van haar examen. Afstands-appèl ging ze toen teveel naar voren en dat doet ze nog steeds. Afstoppen deed ze toen bijna niet en dat doet ze nu wel. Ze is dus zelfs beter dan toen! Drie jaar écht stilgelegd, een nestje tussendoor gekregen en allerlei andere dingen meegemaakt, maar mijn prutsmutsje weet het allemaal nog precies! Onwaarschijnlijk! Ik sta echt versteld!
Tja, en nu ben ik dus aan het twijfelen... Dasha is ondertussen wel veel makkelijker naar mensen geworden. Het is en blijft een stresskipje, maar misschien zou ze met een beetje extra training alsnog dat G&G2 kunnen halen.... Maar dan moet ze weer examen doen en dan blokkeert ze weer... Maar misschien is dat nu ook minder dan toen...
Ik twijfel. Ik ga eerst maar weer eens wat met haar trainen. Ik wil graag dat diplomaatje, Dasha wil alleen maar worst. Maar ze geniet ook van de aandacht, dus wellicht wil ze daar ook voor werken?
Ik weet het niet. Eerst maar eens kijken of ze met minder voer het nog steeds leuk blijft vinden. En dan zien we wel weer.
Maar ze blijft me verbazen, mijn slimme meisje!
vrijdag 2 juli 2010
Kapotte mand
Ik heb wat schuimrubber manden in huis staan. Die zijn erg in trek bij de honden (hoewel ze er nu met dit warme weer wat minder in liggen). Tot nu toe heeft nog geen hond er zijn tanden in gezet om ze te slopen. Dat valt dik mee! Maar dat wil niet zeggen dat ze heel blijven. De honden vinden het namelijk heerlijk om lekker te rollebollen in die manden en er op de meest vreemde manieren in of half in te liggen. Tja, en dan komt er een moment dat zo'n mand het niet meer trekt en overlijdt.
Bij een van de manden is de bodem helemaal los gekomen. Ik duw hem dan weer terug, maar eigenlijk is het ding zodanig versleten, dat hij weg moet. Ik ben nog even met mezelf in discussie. Ik kan een neiuwe kopen, die dan over enige tijd weer overlijdt. Ik kan ook de blauwe plastic manden, die nu in opslag in de schuur staan, in ere herstellen. Kleedje erin, klaar. Maar die vinden ze wellicht minder leuk en die schop je ook niet zo makkelijk even aan de kant... Ik weet het nog niet. Ik stop de bodem van de kapotte mand nu maar steeds even terug, dan heb ik nog even bedenktijd wat ik ga doen...
Abonneren op:
Posts (Atom)