zondag 22 februari 2009

Door naar de B1

Gisteren heeft André met Kalish een agility-wedstrijd gelopen. Het was pas haar tweede wedstrijd, omdat ze nog erg jong is en pas vanaf 22 januari de vereiste minimum leeftijd heeft om wedstrijden te mogen lopen.
De eerste wedstrijd was op 24 januari (toen ze dus net 2 dagen gerechtigd voor wedstrijden was). Het was in een binnenhal, waar ze ook al een keer voor een workshop geweest was. Ze haalde er meteen prijsjes en haar eerste Utje (op de jumping).
Gisteren was dus de tweede wedstrijd. Een manegewedstrijd, wat weer even iets anders is dan een buitenwedstrijd. Het was druk met veel gekef (wat binnen aardig galmt en versterkt wordt). Niet echt de makkelijkste omstandigheden. Kalish had er geen moeite mee en haalde een clear round en de 2e prijs op het vast parcours en een 4e prijs op de jumping, ook foutloos. Op beide onderdelen verdiende ze dus een Utje en daardoor is ze nu al door naar de B1. Razendsnel dus.

Natuurlijk is Kalish een goed hondje, maar met alleen een goed hondje red je het niet. Ik zie genoeg goede honden die niks presteren, omdat de bazen er weinig van bakken. André traint niet eens zoveel, maar hij doet het wel doelgericht en effectief. Dat zie je terug in het resultaat: een hond die, zeker voor haar leeftijd, zeer vast op de toestellen is en daardoor razendsnel naar de B1 verhuist. Goede hond, goede handler, dat is het succes-concept. Op beide ben ik supertrots!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten