vrijdag 13 maart 2009

Piep-fase

Nou, we zitten in de "piep-fase" van Dasha's loopsheid. Tot en met dag 8 kunnen we de meute doorgaans samen houden, maar dan slaat Dasha om, gaat de reuen uitdagen en dan moeten ze toch echt gescheiden worden. Dan slaat Sicco ook als een blad aan de boom om en wordt onrustig en pieperig. Vandaar de "piep-fase". De reuen zitten dan op de gang en de teven in de huiskamer of, als we gaan slapen, bij ons op de slaapkamer.

Vanmorgen kwam Ineke, onze hulp. Als je aan het poetsen en opruimen bent, is het erg lastig om die deuren steeds dicht te houden, dus mochten de reuen buiten in de ren. Nou, dat was me een orkest! Vooral Sicco ging tekeer met veel geblaf, gejank en ander kabaal. De rest deed dapper mee. Ergens verderop ging een buurhond antwoorden, dus toen werd het een soort duet: onze honden, dan die andere hond weer, dan onze honden weer.

Hoewel de twee broers al aardig volwassen beginnen te worden, blijken ze nog geen partij voor een loopse teef. Ace doet wel zijn best en is erg geïnteresseerd, maar Dasha vindt hem blijkbaar geen partij en als ze hem dan een keer afsnauwt, gelooft hij het verder wel. Auke snuft een keer aan zijn moeder en loopt dan door. Geen interesse.

Tot nu toe zijn de reuen, ook de volwassen reuen, opvallend tolerant naar elkaar. Ze liggen rustig bij elkaar in de gang en er is eigenlijk niet meer gedoe/ruzie dan anders. Laten we hopen dat dit zo blijft, want Kalish begint ook richting loopsheid te komen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten