woensdag 4 maart 2009

Dasha is loops

Het zat er al een paar dagen aan te komen, want de reuen hadden al veel belangstelling voor haar, maar nu is Dasha dan toch echt loops. Geen verrassing, want ze is erg regelmatig. Maar dit keer is de eerste keer dat we "het feest" krijgen met 4 reuen. De vorige keer waren de broertjes nog te jong, die hadden niet door wat er aan de hand was. Maar nu snuffelen ze net zo geïnteresseerd met de volwassen reuen mee.

Doorgaans zijn de volwassen reuen wat geprikkelder als er een teef loops is. Tot dag 8 kunnen we de meute bij elkaar houden. Daarna slaat Dasha als een blad aan de boom om en op dag 9 is ze ook meteen op haar hoogtepunt. Dat is dan goed te merken aan Sicco. Die eet bijna niet meer tot dag 13 en hij is flink pieperig. Dan moeten we ook "de bokken en de schapen" gescheiden houden. Op dag 16 is het leed weer geleden en kan het spul weer bij elkaar.

Zo ging het altijd. Maar hoe gaat het nu verlopen met 4 reuen? We zullen het zien! En... Kalish lijkt ook richting loopsheid te gaan, dus dan hebben we dubbel feest...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten