maandag 9 maart 2009

Reunie A-nest

Gisteren was de reünie van ons A-nest. Ons eerste nestje en dus was het spannend hoe het zou verlopen. Vooraf weet je niet hoeveel mensen er zullen komen. Stel dat er van de 5 verkochte puppies maar 3 op komen dagen, dan is het wel een kale boel. We hielden de reünie daarom samen met twee nesten van kennel "Of Dark Brightness".



De weergoden waren ons wonderwel gezind. 's Morgens regende het, 's avonds regende het, maar 's middags was het niet alleen droog, maar zelfs ook zonnig. Vooraf hadden we wat agilitytoestellen op puppyhoogte neegezet met het idee om daar nog wat instructie bij te geven. Dat laatste kwam er niet van, want op zo'n dag ben je eigenlijk de hele tijd druk. Op 1 zusje na was iedereen er, ook de vader en de fokker van de vader. Met iedereen praat je wat en alle hondjes worden natuurlijk uitgebreid bekeken. Ze hadden allemaal een mooi compleet schaargebitje en de reuen hadden allemal ballen. Er waren een paar puppen die zoiets hadden van "waar ben ik in hemelsnaam in beland?", maar het merendeel nam het ervan. Ze konden op het omheinde terrein heerlijk los rennen en stoeien. André was druk met foto's maken en het kostte ook best de nodige tijd om alle honden fatsoenlijk op de foto te krijgen.

Qua uiterlijk waren niet alle puppen even goed gelukt, maar deels komt dat ook doordat ze nog moeten uitgroeien. Sommige waren de lucht in geschoten en waren dus heel slungelig. Auke was veruit de grootste en van de reuen ook de mooiste. Het enige aanwezige teefje was van het nest de mooiste.

Qua gedrag vielen de honden zeker niet tegen. Ze waren niet allemaal supervrij, dat is eigenlijk alleen Ace. Maar er zaten geen echte angsthazen bij, je kon ze allemaal betasten. Eigenlijk dus allemaal een verbetering op de moeder, die op die leeftijd heel moeilijk te betasten was.

Dasha was trouwens loops en mocht alleen voor de foto even op komen draven. Ze was opvallend makkelijk en vriendelijk tegen andere honden. Ook zij wordt wat stabieler met het vorderen van de leeftijd.

En toen was het alweer tijd en ging iedereen weer naar huis. Al met al was het een lekker ongedwongen, gezellig samenzijn. Wij waren zeer tevreden en volgens mij de mensen ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten