dinsdag 14 april 2009

The A-team


"The A-team", die naam heeft Sylvia gegeven aan Auke en Ace. Het klopt wel aardig! Beide namen met een A en ze vormen een heus team. Niet alleen kunnen ze heerlijk samen aan het rommelen gaan, maar ook kunnen ze samen "ten strijden trekken". Zo kunnen ze het Kalish aardig lastig maken, maar ook Dasha is regelmatig de klos. Die blijft met enige moeite wel overeind. Kalish wordt echter regelmatig tegen de vlakte gewerkt. Dan stormen die twee lompe Harries op haar af en lopen haar pardoes onder de voet. Auke is er al een paar keer zo lomp bovenop gesprongen, dat Kalish het uitpiepte. Ace hanteert meestal de storm-ram-tactiek, maar ook die komt hard aan. Fysiek kan ze daar gewoon niet tegen op. Eentje gaat nog wel, maar twee niet. En als ze dan ligt, dan staan ze van twee kanten heerlijk in haar te happen. Ze vindt dat duidelijk niet leuk, maar is domweg te klein en te lief om er iets tegen doen. Doorgaans laten we de honden zoveel mogelijk de dingen zelf onderling regelen, maar dit gaat echt te ver. We laten het daarom niet toe en proberen haar zo snel mogelijk te bevrijden. Ondertussen weet ze dat we haar in bescherming nemen, dus als ze "the A-team" ziet aankomen - en dan zie je echt van ver al dat ze snode plannen hebben - komt ze als het even kan zo hard mogelijk naar ons toe en springt dan het liefst in onze armen. Ik hou haar dan tegen me aan en hou een arm beschermend om haar heen. Dan jaag ik dat tuig weg en dan keert de rust weer terug.

Het is niet dat ze de boys niet leuk vindt. In tegendeel, ze speelt er graag mee. Maar als ze samen zijn jutten ze elkaar op en weten geen maat te houden. En dan maken ze het dus echt te gek.


The A-team... Zowel qua uiterlijk als qua karakter zo verschillend als dag en nacht. En toch kunnen ze prima met elkaar overweg en vormen ze een leuk span, een echt team. Natuurlijk hebben ze wel eens ruzie en dan gaat het er fel aan toe. Maar doorgaans is de rangorde tussen hen glashelder en weten ze precies wat ze aan elkaar hebben en hoever ze bij elkaar kunnen gaan. En gaat er een te ver, dan wordt de ander nijdig en weet het dan goed duidelijk te maken dat dát de afspraken niet waren. En dat gaat twee kanten op, dus Auke corrigeert Ace en Ace corrigeert Auke.

Hou nooit twee puppen aan, dat is altijd het advies... Maar dan zou je nooit zo'n A-team hebben. En dat zou toch een ernstig gemis zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten